Διάλεξη «Ο ρόλος των Ελλήνων στην ιστορία της Ρωσίας»

Με την πρωτοβουλία του τμήματος Ρωμανογερμανικής φιλολογίας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν στο Κρασναντάρ της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Ο ρόλος των Ελλήνων στην ιστορία της Ρωσίας».

« 1 of 3 »

Ο ιστορικός Αγαθάγγελος Γκιουρτζίδης παρουσίασε στους φοιτητές την θεωρία σύμφωνα με την οποία, οι τέσσερεις πυλώνες της Ρωσίας ως κράτους είναι η Ορθοδοξία, η Πολιτική, η Ιδεολογία και Παιδεία.

Αναλύοντας τη διαδικασία της διαμόρφωσης του καθένα απ’ αυτούς τους πυλώνες, κ. Γκιουρτζίδης παρουσίασε των ρόλο και την σημασία των Ελλήνων στην διαμόρφωση του ρωσικού κράτους. Ιδιαίτερα υπογραμμίζοντας ότι κάθε φορά όταν έφτανε η κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ρωσίας, και οι κυβερνήτες της έπαιρναν απόφαση για την πραγματοποίηση των ριζικών μεταρρυθμίσεων για την υλοποίηση των σχεδίων τους καλούσαν τους Έλληνες, οι οποίοι έθεταν γερά θεμέλια, πάνω στα οποία η Ρωσία βασίζεται μέχρι τώρα.

Παράλληλα με τη διάλεξη, υπό το γεγονός αναγνώρισης της ελληνικής γλώσσας στην Ρωσία ως δεύτερης ξένης, με τους εκπροσώπους του πανεπιστήμιου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την υποστήριξη και την ανάπτυξη του τμήματος Ελληνικής γλώσσας που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο του Κουμπάν, όπως και επίσης η διεύρυνση της συνεργασίας με τα ΑΕΙ και επιστημονικά ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν

Ομοσπονδιακή Εθνοπολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Ρωσίας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *